Αρχική » Μητροπολίτης Τρίκκης: Εμβόλιο αγάπης, υπομονής και άσκησης

Μητροπολίτης Τρίκκης: Εμβόλιο αγάπης, υπομονής και άσκησης

από christina

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, με κάθε επισημότητα, η Μητρόπολη Τρίκκης τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αναφερόμενος στον Άγιο προστάτη της πόλεως, Άγιο Βησσαρίωνα, της αγίας κάρας του οποίου έγινε επίσημη υποδοχή στη Μητρόπολη από την Μονή Δουσίκου, όπου και φυλάσσεται, είπε: «Το ένα και μοναδικό εμβόλιο ονομάζεται Χριστός. όλα τα άλλα είναι δεύτερα. Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο με το οποίο θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε για να μπορέσουμε να σωθούμε. Τι να το κάνεις να είσαι καλά στην υγεία σου όταν πνευματικά είσαι πεθαμένος και στην ψυχή σου άρρωστος».

Και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην ζωή και ψυχή του Αγίου Βησσαρίωνα: «Αυτήν πήρε μαζί του εμβολιασμένη με το εμβόλιο που λέγεται Χριστός και με το εμβόλιο που ονομάζεται αγάπη, υπομονή και άσκηση”, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «ήταν αυτός που μέσα από τα θαύματά του εμβολίαζε και θεράπευε τους ανθρώπους από τις αρρώστιες και τις πανδημίες που υπήρχαν τότε αφού δεν υπήρχαν εμβόλια, γιατροί και φάρμακα πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ