Αρχική » Μητρόπολη Δημητριάδος: Πρωτοβουλίες της Εκκλησίας για την κλιματική αλλαγή

Μητρόπολη Δημητριάδος: Πρωτοβουλίες της Εκκλησίας για την κλιματική αλλαγή

από christina

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Παρασκεύη 28 Μαΐου 2021, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV” και αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και στην όλη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς το θέμα αυτό.

Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «όλοι βλέπουμε και βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με ραγδαία φαινόμενα, που έντονα μας προβληματίζουν». 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, επί δεκαετίες, «που ονομάστηκε “Πράσινος” Πατριάρχης και έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης, γιατί έθεσε ως προτεραιότητα της πατριαρχίας του την ευαισθητοποίηση των πάντων στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής. Κι εμείς προσπαθούμε να συμμετάσχουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου, φροντίζοντας να ενημερωθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, να ζούμε πιο οικολογικά, ενώ με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου συμμετέχουμε σε διεθνή προγράμματα, προκειμένου να εργαστούμε στις ενορίες για την  ευαισθητοποίηση του λαού μας σε θέματα οικολογίας. Μάλιστα, επελέγη, ως ενορία «πιλότος», η Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, από την οποία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, που θα δώσει οικολογικές λύσεις στα ενεργειακά θέματα λειτουργίας του Ναού, θα ενημερώσει τους ενορίτες για θέματα οικολογίας, ενώ θα μελετηθεί το πώς, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ενορίες. Πιστεύουμε ότι, έστω κι αν κάτι μπορέσουμε να διασώσουμε, θα έχουμε συμβάλει θετικά στο μέλλον των παιδιών μας».

Πρωτοβουλιες της ορθοδοξης εκκλησίας για την κλιματική αλλαγή 28 5 2021 – YouTube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ