Η Μητρόπολη Φθιώτιδος, από 17 έως 31 Μαΐου 2021, πραγματοποίησε Έρανο Αγάπης  με σύνθημα: «Βοήθησε κι εσύ να μεγαλώσει η αγκαλιά μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Έρανος της Αγάπης, τον οποίο πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος από 17 έως 31 Μαΐου, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί τον μήνα Δεκέμβριο, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων, τα οποία ίσχυαν.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μόλις επετράπησαν οι μετακινήσεις και ήρθησαν τα σκληρά μέτρα αυτοαπομονώσεως διενεργήθηκε ο Έρανος με σύνθημα: «Βοήθησε κι εσύ να μεγαλώσει η αγκαλιά μας».

Συνεργεία από εθελοντές και εθελόντριες, σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, επισκέφθηκαν σπίτια και χώρους εργασίας, για να μεγαλώσει η αγκαλιά της τοπικής μας Εκκλησίας.

Μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά ακόμη και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, μαζί με ομάδα νέων παιδιών, επισκέφθηκε πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι, παντού σε όλη την Λαμία αλλά και εκτός πόλης.

Μάλιστα ο κ. Συμεών για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς επισκέφθηκε για τον Έρανο της Αγάπης και όλες τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής μας. Ακόμα και ο διερχόμενος από την Στυλίδα Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, έγινε δέκτης της προσκλήσεως του κ. Συμεών για συμμετοχή στον Έρανο.

Με την ολοκλήρωση του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δήλωσή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Με τον Έρανο της Αγάπης, τον οποίο πραγματοποίησαν οι Ιερείς μας, οι συνεργάτες και οι συνεργάτιδες των Ενοριών της Μητροπόλεως μας, μοιράστηκαν χιλιάδες αγκαλιές, γιατί κάθε κουπόνι του Εράνου είναι και μία αγκαλιά για τους πονεμένους, τους αναγκεμένους, τους δυσκολεμένους, τους πτωχούς, τους εμπερίστατους και μοναχικούς αδελφούς μας. Όλες αυτές οι αγκαλιές έχουν βοηθήσει στο να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ η αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Το έργο μας όμως δεν σταματά εδώ…

Ο Έρανος πραγματοποιήθηκε όχι για αυτά που θα γίνουν, αλλά για αυτά που ήδη έχουν γίνει. Έχουμε όμως δρόμο και για πολλά περισσότερα ακόμη.

Ευχαριστώ όλο τον ευλογημένο λαό της Φθιώτιδος, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, για την συγκινητική του ανταπόκριση. Ο λαός της Φθιώτιδος με τον Έρανο της Αγάπης άνοιξε την πόρτα της καρδιάς του σε όλους. Είμαι συγκινημένος και ευγνωμονώ τον Θεό γι’ αυτό».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως γίνεται γνωστό ότι όποιος θέλει να συνεισφέρει με οποιοδήποτε ποσό στο τεράστιο έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, αλλά και στον Έρανο της Αγάπης, μπορεί πλέον να καταθέσει την προσφορά του στον παρακάτω Λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης: IBAN: GR6101103960000039629623222