Αρχική » Πρόστιμο 30.000 και απαγόρευση εξόδου σε ιερέα που σκότωσε γάτα που μπήκε στην αυλή του

Πρόστιμο 30.000 και απαγόρευση εξόδου σε ιερέα που σκότωσε γάτα που μπήκε στην αυλή του

από christina

 

Πρόστιμο 30 .000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο 88χρονος συνταξιούχος ιερέας  από τον Βόλο οποίος σκότωσε μια γάτα που μπήκε στην αυλή του και την πέταξε στα σκουπίδια.

Παράλληλα του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Την ενέργεια του ιερέα καταδίκασε η μητρόπολη η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κατά το παρελθόν κατά αυτών των φαινομένων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν και οι εξηγήσεις που έδωσε καθώς υποστήριξε οτι η γάτα του επιτέθηκε.

 Ο ιερέας σκότωσε με κοντάρι σκούπας μία γάτα, που είχε την ατυχία να βρεθεί στην αυλή του σπιτιού του. Το συμβάν είδε περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Στην απολογία του, στον ανακριτή Βόλου, ο 88χρονος συνταξιούχος ιερέας ισχυρίστηκε οτι η γάτα μπήκε στην αυλή του και μόλις τον αντιλήφθηκε του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει το κοντάρι της σκούπας και να τη χτυπήσει.

Ο ιερέας καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, καλείται να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, που μπορούν να επιφέρουν ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ