Αρχική » Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Το εμβόλιο είναι μονόδρομος

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Το εμβόλιο είναι μονόδρομος

από christina

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, 5 – 6 Ιουνίου, όπου αναφέρεται στο ζήτημα της πανδημίας και στο εμβόλιο.

Ο κ. Άνθιμος αναφέρει σχετικά ότι «το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η πανδημία αυτή».

Αναφέρθηκε στους νέους και στον “εκσυγχονισμό” της Εκκλησίας, μέσα στα πλαίσια της Παράδοσης, χωρίς φόβο, όμως, και φοβικά συναισθήματα, δίνοντας έμφαση στον “τρόπο” και στο “λόγο”, ώστε οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα την Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που μίλησε για την ανάγκη του εμβολιασμού, μακριά από κάθε απόλυτη και αρνητική θέση που υιοθετήθηκε, ακόμη και εντός της Εκκλησίας.

Ανέφερε, ακόμη, ότι «η Εκκλησία δεν θα βγει αλώβητη από την πανδημία, αλλά θα βγει κερδισμένη, καθώς ήταν θέλημα Θεού, όπως φαίνεται, να πάθουμε για να μάθουμε», σημείωσε, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Τέλος, αναφορικά με την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως είπε ότι «το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την επίσημη πατριαρχική Πράξη, με την οποία ιδρύθηκε η Μητρόπολη. Οπότε, θεωρώ πως είναι ανάγκη να εξετάσουμε πώς μια μικρή μητρόπολη βίωσε και πολιτεύθηκε συνυπάρχοντας ειρηνικά με άλλες πολιτισμικές παραδόσεις, Μουσουλμάνων, Αρμενίων, Ισραηλιτών κ.λπ.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ