Σταθερή αλλά και δύσκολη, λόγω  και του σακχαρώδους διαβήτη που τον ταλαιπωρεί, χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες  που δημοσιεύτηκαν στο  orthodoxtimes , την εξέλιξη της υγείας του ηγουμένου της μονής Βατοπαιδίου.

Ο  γέροντας Εφραίμ νοσηλεύεται για ένατη ημέρα στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και συγκεκριμένα, στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του τμήματος Covid του μεγαλύτερου δημοσίου νοσοκομείου της χώρας.

 Στο Άγιο Όρος αλλά και στο σύνολο της Ορθόδοξης κοινότητας  παρακολουθούν  την εξέλιξη της υγείας του. Οι γιατροί  καθώς τα ποσοστά του οξυγόνου στον οργανισμό του ήταν σε χαμηλά επίπεδα που  έκριναν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε διασωλήνωση λόγω και των υποκειμένων νοσημάτων (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιολογικά θέματα) που αντιμετωπίζει.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ηγουμένου Εφραίμ βρίσκεται ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και μέλη της αγιορείτικης κοινότητας, που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του ηγουμένου, ο οποίος δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί.O 65χρονος  Κύπριος μοναχός είναι από τους αγαπημένους μοναχούς σε όλη την ορθόδοξη Εκκλησία , παρά το γεγονός οτι είχε κατηγορηθεί - άδικα όπως αποδείχτηκε έχει αναπτύξει  πλούσια κοινωνική δράση.