Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Μονή "Παναγία Πάντων Χαρά", στο Καλέντζι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στην Ι. Μονή «Παναγία Πάντων Χαρά» στο Καλέντζι Κορινθίας, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Ιερομόναχο π. Παντελεήμονα Λιλιόπουλο, αδελφό της Ι. Μονής και τον Αρχιδιάκονο την Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αρχικά αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε από τις θρησκευτικές ομάδες, την κοινωνία, τους γονείς αλλά και τον ίδιο τον τυφλό, ο οποίος ομολόγησε τον Χριστό ως τον Σωτήρατου και τον προσκύνησε ως Θεό και ευεργέτη του. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες, που αντιμετωπίζουμε ως Εκκλησία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,τονίζοντας ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, χωρίς να αποκλίνουμε από την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού,μένοντας πιστοί στην Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία. Επεσήμανε δε, ότι όλα μέσα στην Εκκλησία έχουν τον τρόπο και την θέση τους και όταν όλα γίνονται κατά την τάξη, ο Θεός τα οικονομεί κατά τόπους δια του Επισκόπου και των εκπροσώπων του.Η επισκοποκεντρική θεώρηση και λειτουργία της Εκκλησίας μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των 2.000 ετών αγιοπνευματικής σοφίας Της, καθώς και της εκ Θεού οικονομίας και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς, ως Πιστοί, είναι εκτός των άλλων να καλλιεργούμε την αρετή της υπακοής και της μετανοίας, που εγγυώνται την σωτηρία μας, καθώς εκτός της Εκκλησίας υπάρχει ζόφος αγνωσίας και έλλειψη σωτηρίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και στην ως άνω Ι. Μονή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος της θυγατέρας του Κορίνθιου εθελοντή των φιλανθρωπικών δομών της Ι. Μητροπόλεως μας Μιχαήλ Γλυνού και της καλής του συζύγου. Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην νεοφώτιστη να γίνει καλή Χριστιανή και καλός άνθρωπος, προσηλωμένη πάντοτε στην αθανασία της ψυχής της, καθώς από σήμερα έχει πολιτογραφηθεί στις δέλτους του ουρανού. Παράλληλα, επεσήμανε την ευθύνη,τόσο των σαρκικών όσο και των πνευματικών γονέωντης, να την αναθρέψουν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίουστις δύσκολες πνευματικά ημέρες, που βιώνουμε ως κοινωνία και ως άτομα μεμονωμένα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.