Αρχική » Η Αγία Μάρτυς Καλλιόπη

Η Αγία Μάρτυς Καλλιόπη

από christina

Έζησε στα μέσα του 3ου αι., περίπου στα 250 μ.Χ. Οι Συναξαριστές αναφέρουν ότι ήταν τόσο όμορφη ώστε πολλοί νέοι της περιοχής της, αλλά και εκτός των ορίων αυτής, επιθυμούσαν να την παντρευτούν και να την κάνουν γυναίκα τους. Όμως, η Καλλιόπη, πέραν της σωματικής ομορφιάς και του φυσικού της κάλλους, κυρίως δε, ξεχώριζε στην ομορφιά της ψυχής της και στα ποικίλα χαρίσματα που ήταν στεφανωμένη.

Είχε αναλάβει το “διακόνημα” της αγάπης. Ποιο; ποιο ήταν το διακόνημα της αγάπης που έκανε την Καλλιόπη να είναι πλήρως αφοσιωμένη σε αυτό και να δαπανά ολόκληρο τον βίο της εκεί; Διακονούσε τους πτωχούς και ασθενείς της περιοχής της. Μάλιστα! Διακόνημα ύψιστο, θείο, φιλάρετο.

Όλοι έβλεπαν στο πρόσωπο της Καλλιόπης το στήριγμα στις ανάγκες τους, την παρηγοριά στις δοκιμασίες τους, την μητέρα και αδελφή στα ποικίλα αδιέξοδά τους.

Γρήγορα και ένεκα αυτής της φιλάνθρωπης και χριστιανικής διαγωγής και δράσης της, η Καλλιόπη συκοφαντήθηκε στον Δέκιο, ο οποίος, αφού είδε ότι δεν μπορεί να την μεταπείσει με κολακείες και υποσχέσεις να αρνηθεί τον Χριστό, την βασάνισε φριχτά και την αποκεφάλισε.

Αναστάσιος Μαρίνης, θεολόγος

Ακολουθεί ραδιοφωνική εκπομπή που αναφέρεται στη ζωή και τον βίο της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης:

Η Αγία Μάρτυς Καλλιόπη (08/06) – Μυρίπνοα Άνθη 180, Δημήτριος Λυκούδης – YouTube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ