Αρχική » Staellinika: Νέα μαθήματα μυθολογίας στις ΗΠΑ, με τη συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Staellinika: Νέα μαθήματα μυθολογίας στις ΗΠΑ, με τη συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

από christina

Μαθήματα ελληνικής μυθολογίας προσφέρονται σε μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της πλατφόρμας Staellinika. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Δίνεται με τον τρόπο αυτό, η δυνατότητα σε νέους της διασποράς να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά, η οποία αποτελεί και τον κορμό, τη βάση αρχαιοελληνικού Πολιτισμού.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τελεί σε πλήρη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Τα μαθήματα θα εμπλουτίσουν σημαντικά το περιεχόμενo της πλατφόρμας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser» του Καναδά και υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

«Το Staellinika προσφέρει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα ενημερωτική μαθησιακή εμπειρία σε μια περίοδο μεγάλου άγχους, καθώς οι κοινωνίες μας μπαίνουν στην μετά την πανδημία εποχή. Η επόμενη γενιά Ελλήνων της διασποράς θα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να κρατήσει ζωντανή την επαφή με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό και στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τους εδώ και καιρό εταίρους μας στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σημείωσε ο κ. Κράλλης, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ