Αρχική » Περιοδεία του Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Αλόννησο

Περιοδεία του Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Αλόννησο

από kivotos

Το απώτατο άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την Αλόννησο, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, από την Παρασκευή 19 έως την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλo, Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου και τον πρωτοδιάκονο, π. Νεκτάριο Ευγενικό.

Φθάνοντας στην Αλόννησο έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τους ιερείς της νήσου Αρχιμ. Γρηγόριο Τσάμαρη – αφυπηρετήσαντα Ερημέριο και Ιερομ. Λουκά Σταμέλο – εφημέριο της Νήσου, τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και πολλούς χριστιανούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά του Σώματος Προσκόπων.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής, όπου συναντήθηκαν με τα μέλη των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών των παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου, με τα οποία αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος.

Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και πάλι το Πνευματικό Κέντρο, όπου συναντήθηκε με τα παιδιά του Κατηχητικού Δημοτικού Σχολείου, στα οποία μίλησε και κατόπιν μετέβη στη Λέσχη Προσκόπων Αλοννήσου.

Το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό, στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο τέλος του οποίου μίλησε δι’ ολίγων στους χριστιανούς για την αρχή του Τριωδίου. Παράλληλα, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος, κατά την διάρκεια όλης της ημέρας εξομολόγησε πολλούς χριστιανούς της Ενορίας, οι οποίοι θέλησαν να προσέλθουν στο ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Το πρωί της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου 22 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου της Αλοννήσου, επί 9 ολόκληρα χρόνια, ο οποίος εκοιμήθη κατά το περσινό έτος 2015, σε ηλικία 39 μόλις ετών, στη Σκόπελο, όπου είχε μεταβεί για εκκλησιαστική διακονία και άφησε μνήμη αγαθού και δραστηρίου Ιερέως.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος προχείρησε στο οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου τον π. Λουκά Σταμέλο, ο οποίος με πιστότητα και αφοσίωση εδώ και μία πενταετία υπηρετεί ως πρεσβύτερος, ενώ τον τελευταίο χρόνο διακονεί την Αλόννησο, έχοντας κερδίσει την συμπάθεια, τον σεβασμό και την αγάπη των χριστιανών της, συνεχίζοντας φιλότιμα και επαυξάνοντας το έργο του μακαριστού π. Αβραάμ.

Οι πιστοί αυθόρμητα αναφώνησαν το «Άξιος», δίδοντας το σύμψηφό τους στην προαγωγή του π. Λουκά, τον οποίον ο Σεβασμιώτατος κάλεσε, με περισσότερη θέρμη και πίστη, να συνεχίσει την διακονία του στην Αλόννησο.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην περιοχή της Στενής Βάλας, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα του παραρτήματος Αλοννήσου, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας και συνεχάρη τον Πρόεδρο του κ. Ιγνάτιο Γελαγώτη για το έργο του Συλλόγου, ενώ επαίνεσε και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά αυτή της αγάπης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας ομίλησε κατά την διάρκεια του εσπερινού Κηρύγματος προς τους παρακολουθούντας αυτό Ενορίτες, απαντώντας και στις ερωτήσεις τους.

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Σχολεία της Αλοννήσου (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ