Αρχική » Σχεδόν 5.000 κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό

Σχεδόν 5.000 κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό

από christina

 

Μέχρι σήμερα στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 167 θάνατοι κληρικών από τον κορονοϊό, ενώ πλησιάζουν τις 5.000 όσοι νόσησαν.Αυτή τηι στιγμή εκατόν ένας κληρικοί και μοναχοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσία λαμβάνουν θεραπεία για τον κορονoϊό, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας του Πατριάρχη Κύριλλου .Αξίζει να σημειωθεί οτι στη Ρωσική Εκκλησία αλλά και σε Εκκλησίες των Δυτικών Βαλκανίων  από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια χαραλή αντιμετώπιση του ιού παρά τις εκκλήσεις των ηγεσιών τους.

Μεταξύ των κληρικών που έχουν νοσήσει είναι εννέα κληρικοί της Μόσχας, 56 κληρικοί των επισκοπών της Ρωσίας και 36 κληρικοί και κάτοικοι σταυροπηγιών (περιφερειακά μοναστήρια που υπάγονται απευθείας στον πατριάρχη).

Συνολικά 4.950 κληρικοί και μοναχοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων 424 κληρικών των ενοριών της Μόσχας, 3.598 κληρικοί των επισκοπών της Ρωσίας και 928 κληρικοί και κάτοικοι σταυροπηγιών, έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας.

Ένας κληρικός πέθανε από κορονοϊό στη Μόσχα, ενώ ένας ακόμα πέθανε από τη νόσο λίγο έξω από την Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, από τις 2-9 Ιουνίου. 167 θάνατοι κληρικών στη Μόσχα και στις επισκοπές, κληρικών και κατοίκων σταυροπηγιών που προκλήθηκαν από τις συνέπειες του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία μέχρι τις 9 Ιουνίου. Στους 167 νεκρούς κληρικούς περιλαμβάνονται 19 από την Μόσχα, 123 από τις ρωσικές επισκοπές, και 25 κληρικοί και κάτοικοι σταυροπηγιών.

 


Πηγή: πενταπόσταγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ