Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, από εχθές, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, για να παραστεί στα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος και τον συνόδευσε έως την Αρχιεπισκοπή, εκεί, όπου οι δύο Προκαθήμενοι είχαν κατ᾿ ιδίαν συνάντηση.

Το απόγευμα της Πέμπτη, 10 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις των εγκαινίων ξεκίνησαν με την παρασημοφόρηση των δωρητών και ευεργετών του Ναού, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πολλών πολιτικών και πολιτειακών εκπροσώπων και φορέων και πλήθος λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δωρητές και ευεργέτες για την αξιέπαινη και ευγενέστατη αυτή πράξη τους και παρασημοφόρησε αυτούς, επιδίδοντας περγαμηνές με κείμενο γραμμένο στην αρχαιοελληνική για τους 7 μεγάλους ευεργέτες τού Ναού καθώς και αναμνηστικά βραβεία (συλλεκτικών ομοιωμάτων τού Ναού) στους υπόλοιπους δωρητές του Ναού.

Μετά τη σύντομη δεξίωση, ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων και της εορτής τού Ιδρυτού της Εκκλησίας Κύπρου αποστόλου Βαρνάβα, χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου