Αρχική » Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Ελλάδα και Κύπρο μάς ενώνουν ισχυροί δεσμοί

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Ελλάδα και Κύπρο μάς ενώνουν ισχυροί δεσμοί

από christina

Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, κυριώνυμος ημέρα της εορτής και μνήμης του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού Ναού του Αγίου, στην Κύπρου.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχαν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών κ. Ιερώνυμος και Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τους οποίους πλαισίωναν αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, της Ελλάδος και ακόμη ιερείς από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, δηλώνοντας ότι οι δεσμοί που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο είναι και παραμένουν ισχυροί.

Στο τέλος, παρατέθηκε επίσημο γεύμα στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων επισήμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, «ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ αναδεικνύεται οικοδόμος ενός ακόμη λαμπρού Ναού, τον οποίο παραδίδει στην ιστορία και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τής Εκκλησίας μας, για να δοξάζει το πανάγιο όνομα τού Τριαδικού Θεού και να καλλιεργείται πνευματικά. Παρόντες κατά την ακολουθία ήσαν ανάμεσα σε άλλους ο πρέσβης τής Ελλάδος στην Κύπρο, μέλη τού Υπουργικού Συμβουλίου, Δήμαρχοι, αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών τού τόπου και πλήθος προσκυνητών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ