Αρχική » Νέος Κοσμήτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Μ. Βαρβούνης

Νέος Κοσμήτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Μ. Βαρβούνης

από christina

Νέος Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκλέχτηκε ο Καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Μ. Γ. Βαρβούνης, μετά από τη σχετική εκλογική διαδικασία, της 7ης Ιουνίου 2021, κατά την οποία για την εκλογή Κοσμήτορα ψήφισαν όλοι οι καθηγητές της Σχολής.

Η Σχολή αποτελείται από τα Τμήματα Ιστορίας και Εθνολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας και Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ, και έχει στις τάξεις της 60 καθηγητές, 20 άτομα εργαστηριακού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ) και περίπου 4000 φοιτητές και φοιτήτριες.

Ο κ. Βαρβούνης είναι ο τέταρτος κατά σειρά Κοσμήτορας της Σχολής μετά την ίδρυσή της, το 2013, και η θητεία του είναι τριετής, ως το 2024.

Λίγα λόγια για τον κ. Βαρβούνη:

Ο Μανόλης Βαρβούνης είναι Έλληνας πανεπιστημιακός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Σάμο, το 1966, σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1991 αναγορεύθηκε διδάκτωρ λαογραφίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής «Λαϊκή λατρεία και θρησκευτική συμπεριφορά των κατοίκων της Σάμου», και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain la – Neuve, στο Βέλγιο.

Από το 1992 διδάσκει λαογραφία στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διέγραψε μια πλήρη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία: Λέκτορας (1992), Επίκουρος Καθηγητής (1998), Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής (2002), Αναπληρωτής Καθηγητής (2004) και Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας (2012), στο αντικείμενο «Λαογραφία». Έχει διδάξει επίσης στα Τμήματα Ελληνικής Φιλολογίας, Παιδαγωγικό Δ.Ε. και Γλώσσας, Πολιτισμού και Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών, του Πανεπιστημίου Θράκης, και σε μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας των Φίλων του Λαού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ