Αρχική » Η Βοιωτία καυχάται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Η Βοιωτία καυχάται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

από christina

Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος άγει τα ονομαστήριά του, εύχεται και καυχάται για την πορεία του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και για την όλη αρχιερατική του διακονία, καθώς μέχρι την εκλογή του στο Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κ. Ιερώνυμος διαποίμανε τη Μητρόπολη Θηβών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Βοιωτία καυχάται για τον προερχόμενο εκ των σπλάχνων της Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος στην 40χρονη διακονία Του πέτυχε την αναγέννηση της εκκλησιαστικής ζωής και του πνευματικού πολιτισμού της Βοιωτίας και ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών συνεχίζοντας αθόρυβα το έργο του με στόχο τον άνθρωπο και τη σωτηρία του.

Η υπό πάντων αναγνωρισμένη προσφορά Του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα αποτελεί την επιβράβευση της πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειάς Του να ανακουφίσει τον πληγωμένο άνθρωπο, να δώσει γερές βάσεις στους νέους, να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους απόμαχους της ζωής προβάλλοντας το λόγο του Κυρίου: «ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου, καὶ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν».

Στον εορτάζοντα πολυσέβαστο και πολυαγαπητό πνευματικό μας Πατέρα Ιερώνυμο η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία καταθέτει την αγάπη της και τον σεβασμό της και εύχεται υιϊκώς υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και πάσα εξ ύψους βοήθεια στην πολυεύθυνη διακονία Του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ