Αρχική » Μητρόπολη Βεροίας: Ημερίδα για τις πρεσβυτέρες και μητέρες κληρικών

Μητρόπολη Βεροίας: Ημερίδα για τις πρεσβυτέρες και μητέρες κληρικών

από christina

Ημερίδα πρεσβυτέρων και μητέρων κληρικών με θέμα “Η προσφορά των γυναικών στην Επανάσταση” πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Βεροίας, στα πλαίσια των ΚΖ’ Παυλείων, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη:

Στο πλαίσιο των ΚΖ´ Παυλείων την Τρίτη 15 Ιουνίου το πρωί στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα πρεσβυτέρων και μητέρων κληρικών με θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στην Επανάσταση», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Διδάκτωρ Θεολογίας π. Στυλιανός Μακρής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ηρωίδες Γυναίκες της τοπικής Αγιολογίας».

Δεύτερη εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός Πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Τσακλίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Γυναίκες Νεομάρτυρες, φωτεινά παραδείγματα».

Τρίτος εισηγητής ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στους αγώνες του 1821» και στο τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ομιλητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ