Αρχική » Το δικαστήριο καταδίκασε τον “ψευδομουφτή” της Ξάνθης Αμέτ Μετέ

Το δικαστήριο καταδίκασε τον “ψευδομουφτή” της Ξάνθης Αμέτ Μετέ

από christina

Καταδικάστηκε ο “ψευδομουφτής” της Ξάνθης Αμέτ Μετέ σε φυλάκιση 15 μηνών και τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, στον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης Αμέτ Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Αφορμή στάθηκε μια παλαιότερη δήλωση του Αμέτ Μετέ, το Μάιο του 2016, ο οποίος σε ανοικτό συνέδριο του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, στην Κομοτηνή, παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του Κόμματος Μουσταφά Νταβούς με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  «επειδή η επίδικη δημόσια φράση του κατηγορουμένου ελέχθη σε ανοικτό ακροατήριο Ελλήνων πολιτών, ή δε εκδήλωση του συνεδρίου κατέστη δημοσίως γνωστή και το περιεχόμενο των ομιλιών προσβάσιμο στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών μέσω του διαδικτύου, η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε αμοιβαία διχόνοια στην τοπική κοινωνία των Ελλήνων πολιτών της Θράκης και διατάραξε την κοινή ειρήνη».

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατά της παραπάνω απόφασης ο συνήγορός του άσκησε έφεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ