Αρχική » Yποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη Ρωσία.Στάση αναμονής από το Πατριαρχείο

Yποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη Ρωσία.Στάση αναμονής από το Πατριαρχείο

από christina

Η Ρωσική Εκκλησία, παλιότερα, είχε εκφραστεί ουδέτερα απέναντι στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι όχι υποχρεωτικός, αλλά εθελοντικός.

Σύμφωνα, όμως, με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Μόσχα προωθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κατά του κορονοϊού, του 60% των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, στις επιχειρήσεις της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι έως τα μέσα Αυγούστου, το 60% αυτών των εργαζομένων θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, με την ευθύνη για την εφαρμογή της απόφασης να αφορά τους – ιδιοκτήτες – υπεύθυνους των συγκεκριμένων δομών.

Για την ώρα, το Πατριαρχείο Μόσχας δεν έχει κάνει αναφορά για υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών του και αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Η συγκεκριμένη απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σχετίζεται με την δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Μόσχα όσον αφορά στον covid19, η οποία έχει οδηγήσει περίπου 12.000 άτομα σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, να νοσηλεύονται από τον κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ