Αρχική » Χαρά και χαμόγελα στο Νηπιαγωγείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

Χαρά και χαμόγελα στο Νηπιαγωγείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

από christina

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ παρευρέθηκε στην καλοκαιρινή εκδήλωση που ετοίμασε το Νηπιαγωγείο της Μητροπόλεως Πειραιώς, προκειμένου οι μικροί μαθητές να υποδεχθούν με χαρά και χαμόγελο τις ηλιόλουστες ημέρες.

Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και έκαναν παιδαγωγούς και προσκεκλημένους να ξεχαστούν, θαυμάζοντας την αθωότητα και ανεμελιά των μικρών παιδιών.

Η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Μητροπόλεως κ. Τυράσκη, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Σεραφείμ για την παρουσία του, υπογράμμισε την ενεργή πατρική φροντίδα του και το άοκνο ενδιαφέρον του προς τα παιδιά. Ακολούθως, ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και λοιπούς παιδαγωγούς, κυρίως δε, τους γονείς, που συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση αυτή χαράς των παιδιών τους.

Ο Μητροπολίτης, αναφερόμενος στην προσπάθεια των Εκπαιδευτηρίων, τόνισε πως  «είναι μια πραγματική κατάθεση ψυχής και καρδιάς. Αυτός ο αγώνας, με την Χάρη του Θεού ευοδώνεται και προωθείται και όχι μόνο σε επίπεδο πνευματικό αλλά και σε κτηριακές δομές. Το βασικό στοιχείο αυτής της ηρωικής προσπάθειας είναι να μην χάσουν τα παιδιά την ομορφιά που έχουν. Να μην την απολέσουν στο διάβα των καιρών».

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην πατρική φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας. Στους δε, μικρούς μαθητές, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε “Καλό Καλοκαίρι”, ξένοιαστες ημέρες χαράς και αναψυχής και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, πάντοτε με την ευλογία του Θεού και της Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ