Αρχική » Ασκητές του Αγίου Όρους (βίντεο)

Ασκητές του Αγίου Όρους (βίντεο)

από christina

Είναι άνθρωποι που πέρασαν μια ολόκληρη ζωή στην αφάνεια. Μόνοι, μακριά από κάθε ανθρώπινη παρηγορία και “κοσμική” άνεση, στερήθηκαν ακόμη και αυτά που ονοματίζουμε ως “απολύτως απαραίτητα”, ακριβώς, μόνο και μόνο επειδή αγάπησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό και την “εν χριστώ μόνωση”, την ολοκληρωτική αφιέρωση και αγιαστική άσκηση.

Έζησαν πενήντα, εξήντα και εβδομήντα χρόνια χωρίς να συναντήσουν άνθρωπο στο διάβα τους. Άλλοι δε, όσοι απ᾿ αυτούς επέλεξαν την κελλιώτικη ζωή, τις μικρές δηλαδή συνοδείες των Μοναχών, περίπου 2- 3 άτομα κάθε φορά, προσπαθήσουν να σκαρφιστούν και να εφεύρουν κάθε φορά και ένα νέο τέχνασμα, ώστε να διάγουν όσο το δυνατόν “απαρατήρητοι”, αυτοπαρουσιαζόμενοι ως “σαλοί”, ως “γεροπαράξενοι”, ως δύστροποι και ακαλλιέργητοι άνθρωποι, επειδή ακριβως εμίσησαν τη δόξα των ανθρώπων, ακόμη και αυτών των ελαχίστων πνευματικών τους αδελφών.

Στην τηλεοπτική εκπομπή που ακολουθεί παρουσιάζουμε τέτοιες “ξεχασμένες” αγιορείτικες οσιακές μορφές του Άθωνα, τόσο από Μονές του Αγίου Όρους όσο και από την περιοχή των Καυσοκαλυβίων και της ευρύτερης ερημικής σε αυτήν περιοχή.

Η εκπομπή μεταδίδεται εβδομαδιαίως, στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Μητροπόλεως Ρόδου:

Ασκητές του Αγίου Όρους- ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ; ΑΠΑΝΤΑΜΕ (24) – Δημήτριος Λυκούδης – YouTube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ