Αρχική » Μητροπολίτης Αργυροκάστρου: Έκκληση σε όσους επιθυμούν να χειροτονηθούν ιερείς

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου: Έκκληση σε όσους επιθυμούν να χειροτονηθούν ιερείς

από christina

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος λειτούργησε στη Μονή Αγίας Τριάδος Πέπελης. Στο σύντομο κήρυγμά του, αφού παρακίνησε τους πιστούς να αναπέμψουν ευχαριστίες προς τον Θεό διότι, ως φαίνεται, υποχωρεί η πανδημία, συνάμα δε, απηύθυνε έκκληση σε όσους επιθυμούν, να συνδράμουν στο ιεραποστολικό και λειτουργικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, να χειροτονηθούν ιερείς και να διακονήσουν ποιμαντικά τις πολλές ανάγκες και τα πολλά λειτουργικά κενά της Μητρόπολης.

Ο κ. Δημήτριος τόνισε: «Χωρίς ιερείς δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία και χωρίς Εκκλησία δεν νοείται η διαιώνιση της ιστορικής μαρτυρίας του Ελληνισμού στα πατρώα αυτά εδάφη του».

Ακόμη δε, προέτρεψε τους πιστούς να επιδείξουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά της τοπικής κοινότητας, να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και σύμπραξη στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, με πνεύμα διακρίσεως και υπακοής σε αυτήν: «Έτσι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες που γίνονται πιο επικίνδυνες και με μορφές που δεν είχαμε φανταστεί την προηγούμενη περίοδο. Άλλες οι προκλήσεις όταν ξεκινούσε η ιεραποστολική προσπάθεια ανασύστασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανάστασης της πίστης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 περασμένου αιώνα και άλλης φύσης οι σημερινές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ