Αρχική » H Εκκλησία των Τρικάλων κοντά στους πρόσφυγες

H Εκκλησία των Τρικάλων κοντά στους πρόσφυγες

από kivotos

Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί και στα Τρίκαλα, μένοντας προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας ζητώντας όμως να τους επιτρέψουν να αναχωρήσουν για τα σύνορα στην Ειδομένη, ακόμα και με τα πόδια. Μάλιστα ως μέσο πίεσης για να αναχωρήσουν από τα Τρίκαλα αρκετοί από τους πρόσφυγες προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και στη συνέχεια σε αποχή από το συσσίτιο. Όπως ανέφεραν, ο φόβος τους είναι πως θα μείνουν για αρκετές μέρες στα Τρίκαλα κάτι που δεν το θέλουν καθώς στόχος τους είναι τα σύνορα με τα Σκόπια.
Όπως είπαν, είχαν επικοινωνία με συμπατριώτες τους που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την κεντρική Ευρώπη και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Η δημοτική αρχή, η αστυνομία αλλά και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος είχψαν συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των προσφύγων επιχειρώντας να τους πείσουν να αφήσουν τουλάχιστον τα παιδιά και τις γυναίκες να φάνε, λέγοντάς τους ότι όταν δοθεί εντολή θα φύγουν με τα λεωφορεία για τον προορισμό τους. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Γ. Κωτούλας προκειμένου να πειστούν να καθίσουν για φαγητό κάθισε μαζί με μια παρέα νεαρών Συρίων οι οποίοι τελικά έφαγαν, ενώ ακλούθησαν και αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Προς το παρόν ο δήμος -ο οποίος κάνει έκκληση για συλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης- βοηθά τους πρόσφυγες, οι οποίοι όμως κάνουν απόπειρες να φύγουν. Μάλιστα μια ομάδα επιχείρησε να φύγει πεζή προς τα σύνορα για να επστρέψει τελικά.

 



Πηγή: www.trikaladay.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ