Αρχική » Επίθεση σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό

Επίθεση σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό

από christina

Επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκαν επτά Μητροπολίτες σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου, στη Μονή Πετράκη, όπου δικαζόταν η υπόθεση ενός ιερέα, σε προγραμματισμένο για σήμερα Συνοδικό δικαστήριο.

Ο εγκαλούμενος ιερέας, που κατηγορείται για παράνομες πράξεις στη βόρεια Ελλάδα και του οποίου η υπόθεση δικαζόταν  και ανήκει στη Μητροπολίτη Βεροίας ή, κατ᾿ άλλους κάποιος υποστηρικτής του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες. Δυο εκ των Αρχιερέων έχουν εκτεταμένα εγκαύματα, σε σχέση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Λαΐκό Νοσοκομείο.

Κατά τη στιγμή της εκφώνησης της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο ιερέας που ελεγχόταν, επιτέθηκε μένα μπουκάλι με βιτριόλι, το οποίο είχε φροντίσει και έφερε μαζί του, εναντίων των Μητροπολιτών που αποτελέσαν και τα μέλη του Δικαστηρίου. Ο δράστης δεν κατάφερε να διαφύγει και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η ζωή και των επτά Μητροπολιτών  δεν διατρέχει κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επίθεση δέχθηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος και Γλυφάδας Αντώνιος.

Τρεις εκ των Μητροπολιτών που φέρουν σοβαρότερα εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ακόμη δυο τραυματίες κληρικούς, στη γραμματειακή υποστήριξη του εν λόγω Δικαστηρίου, καθώς και ενός αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ