Αρχική » Ο Συνήγορος του δράστη: ““Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

Ο Συνήγορος του δράστη: ““Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

από christina

“Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”. Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε την ψυχολογική κατάσταση και την εν γένει ψυχοσύνθεση του δράστη ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Α. Θεοδωρόπουλος. Σημειώνεται δε, ότι ο δράστης Αρχιμ. Θεοφύλακτος Κόμβος, εχθές, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της ακρόασης της αποφάσεως καθαιρέσεώς του που τού επεβλήθη από το Συνοδικό Δικαστήριο, μη ανεχόμενος την απόφαση αυτή, εξαπέλυσε καυστικό υγρό που έφερε κρυφίως επάνω του και το έριξε στα μέλη που συγκροτούσαν το Δικαστήριο αυτό, τραυματίζοντας επτά μητροπολίτες και δυο ακόμη λαϊκούς.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί. Έχει το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής διαταραχής».

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη, ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος, περίπου 1,1/2 μήνα πριν, είχε επιχειρήσει να προβεί σε απονενοημένη πράξη, γεγονός που είναι καταγεγραμμένο στα αρχεία συμβάντων στο Νοσοκομείο της περιοχής που επιχείρησε την πράξη αυτή (Σέρρες).

Και πρόσθεσε: «Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης» συμπληρώνοντας πως του εκμυστηρεύτηκε ότι το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του. «Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», ανέφερε.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ