Αρχική » Μητροπολίτης Ταμασού: “Να εγγράψουμε στο Αγιολόγιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό”

Μητροπολίτης Ταμασού: “Να εγγράψουμε στο Αγιολόγιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό”

από christina

Σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, Κυριακή των Αγίων Πάντων, με την οποία ολοκληρώνεται η περίοδος του Παντηκοσταρίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας λειτούργησε στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά, στην Αγροκηπιά.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη Χάτη του Παναγίου Πνεύματος, που μετά την Πεντηκοστή ανέδειξε τους αγίους σε όλη την κτίση ανά τον κόσμο, γνωστούς και αγνώστους, σε όλους τους χώρους και απ᾿ όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ομολογία ωστόσο της πίστεως στον Χριστό δεν έχει να κάνει μόνο με το σωματικό μαρτύριο, αλλά με την όλη στάση του ανθρώπου, με τη διαρκή παρουσία του Χριστού στην καρδιά και στη ζωή του. Αυτή τη στάση διατήρησε η μακαριστή Ηγουμένη Καλλίστη, της οποίας τελούμε σήμερα το μνημόσυνο».

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Μητροπολίτης στράφηκε προς τους Αρχιερείς που συγκροτούν τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και ζήτησε να κινήσουν τις διαδικασίες εκείνες, και μάλιστα τάχιστα, ώστε να καταταχθεί στα αγιολογικά δελτάρια ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, με αφορμή και τη συμπλήρωση εφέτος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ