Αρχική » Εξιτήριο πήρε ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου

Εξιτήριο πήρε ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου

από christina

Εξιτήριο πήρε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο οποίος είχε τραυματισθεί και νοσηλευόταν, με τά την επίθεση με καυστικό υγρό εις βάρος του και εις βάρος άλλων Συνοδικών Μητροπολιτών.

Κάνοντας δηλώσεις στην τηλόραση της ΕΡΤ, ο π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, σημείωσε:  «Βρίσκομαι στο σπίτι με αντιβίωση. Θα παρακολουθούμε από τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Έχω τραυματιστεί στον αριστερό τράχηλο, στο αυτί και στο αριστερό χέρι. Έχω εγκαύματα Β’ βαθμού, με βάθος. Είναι ιάσιμα τα τραύματα μου και ίσως χρειαστεί πλαστική επέμβαση αργότερα».

Αναφερόμενος στα δραματικά συμβάντα της επίθεσης, είπε: «Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν τελείωσε η δίκη και του ανακοίνωσαν την καθαίρεση προπηλάκισε τους αρχιερείς βρίζοντάς τους και απειλώντας τους. Μέχρι εκεί. Μετά ηρέμησε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όταν τηλεφωνικά επικοινωνούσε με τη γραμματεία, ήταν ήρεμος, ευγενής. Δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο, στην αρχή φάνηκε να είναι λίγο θυμωμένος με τη συνεδρίαση. Ήθελε να εξαιρεθεί ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας (Νικόδημος) γιατί, όπως είπε, είχε γελάσει μαζί του στην προηγούμενη συνεδρίαση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ