Αρχική » Αντιπροσωπεία του Φαναρίου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο

Αντιπροσωπεία του Φαναρίου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο

από christina

Σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, αντιπροσωπεία κληρικών του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό.

Η παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Εμμανουήλ στο Βατικανό, σχετίζεται με τον επικείμενο εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

«Μήπως δεν ήρθε η ώρα με την βοήθεια του πνεύματος να διαλύσουμε τις παλιές προκαταλήψεις και να ξεπεράσουμε οριστικά τις επιβλαβείς αντιπαραθέσεις;», ήταν η επίσημη φράση καλωσόρισμα που επιφύλαξε ο Πάπας Φραγκίσκος στην αντιπροσωπεία του Φαναρίου.

Ο Ποντίφικας, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει όσα πρέπει να αποσοβηθούν στο μέλλον, τόνισε: «Το ζήτημα προς την πλήρη “κοινωνία” των Χριστιανών είναι να αναρωτηθούμε πως θέλουμε να προχωρήσουμε. Χρειάζεται η έναρξη μίας νέας φάσης σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών μας και να γκρεμίσουμε τα τοίχοι των παλιών προκαταλήψεων».

Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σε αυτόν εγκωμιαστικά, λέγοντας ότι «τον αισθάνομαι ως αληθινό αδελφό μου».

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, υπεύθυνο για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας.


Πηγή: Με πληροφορίες από Romfea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ