Αρχική » Μητροπολύτης Σερρών: Υπόμνημα στην ΠτΔ για τα κλαπέντα κειμήλια

Μητροπολύτης Σερρών: Υπόμνημα στην ΠτΔ για τα κλαπέντα κειμήλια

από christina

Από εχθές, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλεως των Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Σέρρες. Η παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου συμπίπτει με την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων  για τη συμπλήρωση 108 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως.

Μετά το Δημαρχείο, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Μάξιμο, ο οποίος την υποδέχθηκε με τιμές.

Επ᾿ ευκαιρία αυτής της συναντήσεως, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Μάξιμος επέδωσε στην κ. Πρόεδρο Υπόμνημα διαμαρτυρίας για την επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων της Μητρόπολης  πριν περίπου 106 χρόνια, από τους Βούλγαρους. Η κ. Σακελλαροπούλου, με τη σειρά της, δεσμεύθηκε  να εξετάσει το ζήτημα μετά προσοχής, αφού πρωτύτερα ευχαρίστησε αυτόν για την υποδοχή και φιλοξενία που έλαβε, κατά την επίσκεψή της στο Επισκοπείο της πόλης.

Ο κ. Θεολόγος, προσέφερε στην κ. Πρόεδρο, εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, αναμνηστικά και επετειακά δώρα, με αναφορά στην εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα του μεγάλου Σερραίου Αρχιστρατήγου και πρωτεργάτου της εθνικής παλιγγενεσίας στην μαρτυρική Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά.

Λίγο αργότερα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, ως επιτίμου Δημότου Σερρών και της προσεφέρθη το «χρυσό κλειδί» της πόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ