Σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια ημέρα για τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν ένα πολύ χρήσιμο ιεραποστολικό και ποιμαντικό μέσο, ​​καθώς για πολύ καιρό οι πιστοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας. Έτσι, η διαδικτυακή μετάδοση διαδικτυακών υπηρεσιών ήταν μια παρηγοριά ψυχής, πηγή ειρήνης και χαράς, ειδικά επειδή πολλοί άνθρωποι υπέφεραν από μοναξιά, άγχος, την ανασφάλεια για το αύριο, τον φόβο της ασθένειας και του θανάτου».

 Και συμπλήρωσε: «Μέσα από τις ακολουθίες της Εκκλησίας που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο, η περίοδος της μοναξιάς και της ανησυχίας μετατράπηκε σε μια ελπίδα και κοινωνία, ο πιστός ανέμενε με μεγάλη ευθύνη και εμπιστοσύνη στον Θεό για τη στιγμή της επιστροφής στη λειτουργική ζωή, την οποία απολαμβάνουμε σήμερα. Η Ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να συγχαρώ όλους όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις καλές λέξεις και πράξεις των ανθρώπων, και όχι για να προκαλέσουν συγκρούσεις και προσβλητικές συζητήσεις», τόνισε.