Αρχική » Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Εγκύκλιο για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Εγκύκλιο για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ

από christina

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος απέστειλε Εγκύκλιο Σημείωμα σε όλη την Αρχιεπισκοπή, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Αυτή η επίσκεψη, η πρώτη στα 12 χρόνια, θα αρχίσει τη μέρα μετά την 3οετή επέτειο από την εκλογή του Παναγιωτάτου στο Θρόνο της Μητέρας Εκκλησίας στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2021 ενώ θα εορτάσει την επέτειο της Ενθρόνισής του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου θα εγκαινιάση την έναρξη της εορτής της Εκατονταετίας από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1922-2022) η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα».

Και συμπληρώνει: «Η υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στην πρωτεύουσα της χώρας με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές. Το επίσημο πρόγραμμά του θα δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις Ιερές Μητροπόλεις του Πίτσμπουρκ και του Σικάγου ενώ θα συμπεριληφθεί και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ στην Ιντιάνα. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη και στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την ημέρα της επετείου της ενθρόνισης του Παναγιωτάτου. Όλες οι Μητροπόλεις, οι Ενορίες και τα Ιδρύματα θα μπορούν να μοιραστούν την χαρά μέσα από διαδραστικά δρώμενα που θα συνοδεύουν τον Παναγιώτατο στην επίσκεψή του. Επομένως με χαρά και ενθουσιασμό ας καλωσορίσουμε τον Πνευματικό μας πατέρα και ας διακηρύξουμε εγκάρδια «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ