Αρχική » «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021»: Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων

«ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021»: Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων

από christina

Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της μνήμης των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, των καταγόμενων από την Ρώμη, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.Συγκεκριμένα τοαπόγευμα της Τετάρτης, 30 Ιουνίου 2021, ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων και στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στον περίβολο του Ι. Ναού,στην Αρχαία Κόρινθο, παρουσία ευσεβών Χριστιανών και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατ’ εντολή του Μητροπολίτου μας, ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στους εορτάζοντας Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι κατείχαν το χάρισμα της ιάσεως,με το οποίο θεράπευαν τους ανθρώπους χωρίς να εισπράττουν κάποια αμοιβή. Μπορεί ηιατρική επιστήμη πάντοτε να προοδεύει,αλλά καθώς παλεύει με τον θάνατο, τελικά χρειάζεται η συνεργασία με την Πίστη για πέρα από την λογική αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν εν ονόματι της Πίστεως να αρνούμαστε την επιστήμη, ούτε και εν ονόματι της επιστήμης να αρνούμαστε την Πίστη. Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και όπως οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν και την ψυχή και το σώμα των αρρώστων, έτσι και σήμερα, που ο τρόπος ζωής μας είναι γεμάτος άγχος, εγωκεντρικό ευδαιμονισμό και άκρατο καταναλωτισμό, έχουμε ανάγκη από την ίαση της ψυχής,ως καρπού της μετανοίας.Εάν το επιτύχουμε αυτό και ταυτόχρονα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, σίγουρα θα οδηγηθούμε στην ίαση. Προς αυτή την κατεύθυνση προέτρεψε τους παριστάμενους Πιστούς αρχικά να παρακαλέσουν τους Αγίους Αναργύρους να μας χαρίσουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων μας και ακολούθωςνα ψάλλουν το Απολυτίκιο των Αγίων.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε, η Χάρις των Αγίων Αναργύρων, πού είναι η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να είναι ατελεύτητη, να μας προστατεύει, να μας ευλογεί, να μας αγιάζει, να μας χαρίζει υγεία και πάντα τα προς Σωτηρία αιτήματα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ