Αρχική » Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Θυρανοίξια Παρεκκλησίου

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Θυρανοίξια Παρεκκλησίου

από christina

Το εσπέρας της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021 μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέσθηκαν υπό του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τα Θυρανοίξια Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου, στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, το οποίο αφιερώθηκε στην εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.

Ο νεόδμητος ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κτισμένος με σεμνότητα και ευπρεπισμένος φιλοκαλικά, παραδίδεται πλέον στην λατρεία του Θεού για να είναι σε χρήση από το λογικό ποίμνιο της Εκκλησίας Του. Ανοίγει τις πύλες του για να χαρίσει ελπίδα και δύναμη. Παραδίδεται με αγάπη στον λαό του Θεού για μία αναστημένη ζωή με την προστασία του Θεού και την αήττητο δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο κ. Άνθιμος μετά το πέρας της ακολουθίας ονόμασε τον νέο ιερό Ναό -το πέμπτο κατά σειρά ιερό καθίδρυμα, που κτίζεται προνοία και επιθυμία του στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης- ως «το νέο κόσμημα της Θεσσαλονίκης». Αναφέρθηκε δε με συγκίνηση στο γεγονός της ανοικοδομήσεως επί ποιμαντορίας του στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως συνολικά τριάντα οχτώ ιερών Ναών στις περιοχές Αλεξανδρουπόλεως, Φερρών-Τυχερού και Σαμοθράκης.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν για την σημερινή τελετή, ενώ μίλησε με επαινετικούς και ευχαριστιακούς λόγους για όλους τους φανερούς και αφανείς δωρητές και ευεργέτες, στους οποίους ευχήθηκε κάθε ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν κληρικοί και μοναχοί της ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καιτεζίδης και ένας ικανός αριθμός πιστών, καθώς δεν δόθηκε η δέουσα δημοσιότητα, δεδομένης της ανάγκης τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ