Αρχική » Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ταμασού στα πυρόπληκτα χωριά της Ορεινής

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ταμασού στα πυρόπληκτα χωριά της Ορεινής

από christina

Επίσκεψη στα πυρόπληκτα χωριά της Μητροπολιτικής του περιφέρειας πραγματοποίησε την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος αντίκρυσε «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) κ. Άντρη Ανδρονίκου, μέλη του Συνδέσμου και εθελοντών, καθώς και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως, π. Ραφαήλ Μισιαούλη, μετέφεραν ξηρά τροφή, νερά, είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ησαΐας επισκέφθηκε τα χωριά Οδού, Μελίνη, Αγίοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά, των οποίων οι κάτοικοι υπέστησαν ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Ησαΐας με την ομάδα που τον συνόδευε συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, οι οποίοι περιόδευαν την ίδια στιγμή τα συγκεκριμένα χωριά.

Ο Μητροπολίτης συναντήθηκε με τους Εφημερίους και τους Κοινοτάρχες των Ναών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι.

Τέλος, ο Μητροπολίτης απηύθυνε παρηγορητικούς και υποστηρικτικούς λόγους προς τους κατοίκους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ