Αρχική » Με λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή της Αγίας Κυριακής στο Π. Φάληρο

Με λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή της Αγίας Κυριακής στο Π. Φάληρο

από christina

Με λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή και μνήμη της Αγίας Κυριακής στον ομώνυμο Ναό, επί της λεωφόρου Αμφιθέας, στο Παλαιό Φάληρο.

Στον Εσπερινό της Τρίτης, 06 Ιουλίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιωμένος από ιερείς του Ναού και της Μητροπόλεως.

Το επόμενο πρωί, κυριώνυμη ημέρα της Πανηγύρεως, ιερούργησε ο Μητροπολίτης κ. Συμεών και κήρυξε το θείο λόγο.

Ο κ. Συμεών, στο σύντομο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αγιαστικό και μαρτυρικό παράδειγμα της Αγίας Κυριακής και τόνισε τις προϋποθέσεις που πρέπει να κοσμούν και να στηρίζουν κάθε απόφαση του ανθρώπου, που βιώνει όχι μαρτύριο εξ αίματος, αλλά αυτός της προαιρέσεως.

Αναφέρθηκε στην αγάπη προς το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού, η οποία πρέπει να υπερβαίνει οτιδήποτε άλλο γύρω και ανάμεσά μας και, ακολούθως, στην αυταπάρνηση, που έρχεται και δείχνει στην πράξη την ποιότητα της ορθοπραξίας και πίστης του κάθε ανθρώπου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, τόσο στον Εσπερινό όσο και το πρωί της Τετάρτης, 07 Ιουλίου, τηρουμένων, βέβαια, όλων τα απαραίτητων μέτρων προφύλαξης και αντιμετωπίσεως του κορωνοϊού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη, στις 19:00, με τον μεθέορτο Εσπερινό, στις 20:00 με μια μικρή σε έκταση λιτάνευση της εικόνας και στις 21:00 με την Παράκληση της Αγίας Κυριακής.

Φωτογραφία αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ