Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Εκκλησία ενδοαφέρεται για το σύνολο του πληθυσμού και γι᾿ αυτό, από την αρχή της πανδημίας, μίλησε ισορροπημένα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι με τον εμβολιασμό αποκτούμε ένα εφόδιο προστασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συνανθρώπους μας.

«Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ηθική και μια πράξη ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας», επεσήμανε και προσέθεσε ότι η εξέλιξη και η πορεία της πανδημίας απαιτεί πλέον την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Η πλειονότητα των ιερέων έχει εμβολιαστεί και πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς, αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Έτσι μόνο θα δημιουργήσουμε ένας τείχος», υποστήριξε ο Μητροπολίτης.

Σχετικά με το θέμα περί αμαρτίας, διευκρίνισε πως «κάθε τι το οποίο έχει να κάνει με ικανοποίηση του ατομισμού μας και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο ή την καταστροφή του συνανθρώπου μας, για την εκκλησία είναι αμαρτία. Υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία, από το να προκαλούμε θάνατο στον συνάνθρωπο;»

Τέλος, σχετικά με το αν η Εκκλησία μπορεί να αποκλείσει κάποιους πιστούς που έχουν ή δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε ότι στην Εκκλησία δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει αυτόν που έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί.

«Αυτό που μπορεί να κάνει η εκκλησία είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να εμβολιαστεί.»

Πηγή: skai.gr