Νέες δηλώσεις έκανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού και τασσόμενος υπέρ του εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, και των ιερέων, προκειμένου, να αντιμετωπιστεί η πανδημία και ο κορωνοϊός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι», στην ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επανέλαβε εκ νέου στις δηλώσεις του ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ των εμβολίων.

«Πρέπει όλοι να δούμε το φαινόμενο της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη. Για την εκκλησία το θέμα δεν είναι οι συνέπειες που έχει (σσ η πανδημία) στην οικονομία ή στο θέμα του τουρισμού ή αλλά τις συνέπειες που έχει στη ζωή του ανθρώπου».

Και όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, η Εκκλησία «μέσα από το λόγο της και την πειθώ θα προσπαθήσει να πείσει όσους περισσότερους να εμβολιαστούν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ευαισθητοποίηση περισσότερο».

Τι δήλωσε για την Ιερά Σύνοδο

«Η Eκκλησία, μέσα από τον υπεύθυνο λόγο της Ιεράς Συνόδου, έχει θέσει το ζήτημα στις σωστές του βάσεις. Δεν πρέπει να ακούμε όλες τις παραφωνίες και τους ψιθύρους που ακούγονται μεταξύ των κάποιων ανθρώπων με μορφές συνωμοσιολογίας ή με μορφές μεταφυσικών δεισιδαιμονιών. Όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Σχολιάζοντας το θέμα των ιερέων που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, δημιουργώντας προβλήματα στους πιστούς, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι αυτοί είναι απολογούμενοι απέναντι στον Επίσκοπό τους και την Ιερά Σύνοδο. «Ο καλύτερος τρόπος της πειθούς και του διαλόγου είναι αυτός που θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πηγή: ert.gr