Αρχική » Μητροπολίτης Ιλίου: “Κι εγώ έχω εμβολιαστεί όπως και οι περισσότεροι από τους Μητροπολίτες”

Μητροπολίτης Ιλίου: “Κι εγώ έχω εμβολιαστεί όπως και οι περισσότεροι από τους Μητροπολίτες”

από christina

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, μίλησε σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, στην τηλεόραση της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Ως εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου, ο κ. Αθηναγόρας τόνισε ότι η Εκκλησία, εν συνόλω, στήριξε την προσπάθεια της Πολιτείας στο ζήτημα του εμβολιασμού και, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση ώστε να αντιληφθούμε ότι όταν έχουμε μία δύσκολη κατάσταση αφενός την περνάμε όλοι ενωμένοι, αφετέρου δε υπάρχει μία συνεργασία ανάμεσα στους ιατρούς, στην Πολιτεία που αποφασίζει και εφόσον μας ζητηθεί, και της Εκκλησίας».

Και  συμπλήρωσε: «Η επιδίωξη της Ιεράς Συνόδου από την αρχή ήταν η ενημέρωση των Μητροπολιτών και με αυτούς των Ιερέων, έστω και αυτών που αντιδρούν για κάποιους υπερβολικά θα έλεγα θρησκευτικούς λόγους, δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά που λένε στην πραγματικότητα και στην θρησκευτική πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν να ενημερωθούν και να πεισθούν, δεν έχουμε άλλο τρόπο στον χώρο της Εκκλησίας, παρά μόνο την πειθώ».

Αναφερόμενος στη Μητρόπολή του, σημείωσε: «Στην δική μου περιφέρεια εμβολιάζονται. Δεν έχω κάποιο ποσοστό και δεν θα ήθελα να το ανακοινώσω, είναι αρκετά μεγάλο. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα. Κι εγώ έχω εμβολιαστεί όπως και οι περισσότεροι από τους Μητροπολίτες, να ξέρετε»

Τέλος, έκανε αναφορά και σε όσους διστάζουν να προσεγγίσουν το εμβόλιο: «Αυτό που ζητούν είναι ότι ο εμβολιασμός τους δεν θα έχει παρενέργειες στην ζωή τους. Εκείνο που εξηγείται είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσουν τον ιατρό τους, ο οποίος γνωρίζει τα της υγείας τους και πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Και μετά, ότι κάθε εμβόλιο έχει και τις παρενέργειες του. Εδώ κάποιος μπορεί να πάρει ένα χάπι και να πάθει μία αναφυλαξία ή κάτι που μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Πολύ δε περισσότερο ένα εμβόλιο που έχει φτιαχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει σκοπό την ανοσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ