Αρχική » Μητροπολίτης Καλαβρύτων: “Το εμβόλιο είναι ζήτημα δεσπότη ή ιατρού”

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: “Το εμβόλιο είναι ζήτημα δεσπότη ή ιατρού”

από christina

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, μετά από κάλεσμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ. Θ. Νησιώτου, να πάρει η τοπική Εκκλησία “ανοιχτά” θέση για το θέμα του εμβολιασμού, απάντησε δια επιστολής σε τοπική εφημερίδα, τονίζοντας ότι το όλο ζήτημα “δεν είναι θεολογικό, αλλά ιατρικό”.

Διαβάστε αναλυτικά την Επιστολή του κ. Αμβροσίου:

Απάντηση Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας στον κ. Νασιώτη μέσω της Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Αχαΐα: Απάντηση Μητροπολίτη Ιερώνυμου σε Νασιώτη για τα εμβόλια: «Θέμα δεσπότη ή γιατρού;»

Του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος έδωσε την απάντησή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θόδωρο Νασιώτη, ο οποίος μέσω της «Π» τον είχε καλέσει να ταχθεί υπέρ του εμβολίου.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έδωσε την απάντηση του, εκπέμποντας ωστόσο έμμεσο προβληματισμό για τη θέση που μπορεί να έχει η εκκλησία στο ζήτημα των εμβολίων κατά της πανδημίας, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος στην πρόκληση που δέχθηκε επ’ αυτού από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων Θόδωρο Νασιώτη.

Η έκκληση του υπεύθυνου covid – 19 στον Δήμο -μέσω της «Π»- ο επίσκοπος Καλαβρύτων & Αιγιαλείας να μιλήσει δημόσια υπέρ του εμβολίου ώστε να πειστούν όσοι έχουν ακόμα ενστάσεις ή είναι αρνητικοί, δεν άργησε να φτάσει στο Επικοπείο του Αιγίου, με τον ιεράρχη ν’ αντιδρά άμεσα στα όσα απεύθυνε ο κ. Νασιώτης.

Ο αιρετός και ιατρός, βλέποντας πως δεν υπάρχει πρόοδος στους εμβολιασμούς της περιοχής και κρίνοντας ως απογοητευτική και ενδεικτική του αρνητικού κλίματος την υγειονομική εικόνα της επαρχίας, ζήτησε από τον δεσπότη να μιλήσει θετικά στους ιερείς για να κάνουν όλοι οι κληρικοί το ίδιο μετά προς τους πιστούς. «Εχει έρθει η ώρα να μιλήσει ο Ιερώνυμος. Να βγει μπροστά και να προτρέψει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Ας εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος και ας τους πείσει ότι είναι για το καλό τους» δήλωσε την Παρασκευή στην «Π» ο κ. Νασιώτης.

Ο κ. Ιερώνυμος, σε επικοινωνία του με την «Π», απάντησε αβίαστα, προβάλλοντας την πάγια απόψη διαχωρισμού εκκλησίας και επιστήμης. «Διάβασα την προτροπή του κ. Νασιώτη προς το πρόσωπό μου κι εγώ του απαντώ και τον ερωτώ, ως έμπειρο ιατρό. Όταν είναι να χορηγήσουν σε κάποιον φάρμακα ή εμβόλια της γρίπης ρωτούν την άποψη της Εκκλησίας; Είναι θέμα Εκκλησίας ή θέμα γιατρού;» αντιτείνει. Καλεί με τη σειρά του τον κ. Νασιώτη να του απαντήσει, θέτοντας το δίλημμα σ’ αυτόν: «Η χορήγηση φαρμάκου, αντιβιώσεως ή διαφόρων εμβολίων είναι θέμα Θεολογικό ή της Επιστήμης; Είναι θέμα του Δεσπότη ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό ή του Ιατρού»;

Ο κ. Νασιώτης επιμένει πάντως να υποστηρίζει πως αν ο μητροπολίτης μιλήσει θετικά για το εμβόλιο τότε «δεν θα προλαβαίνουν τα εμβολιαστικά κέντρα να εμβολιάζουν ανθρώπους», αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ρόλος κάποιων κληρικών δεν είναι ενισχυτικός της όλης εθνικής προσπάθειας για τείχος ανοσίας στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ