Αρχική » Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με τη ΔΙΣ

Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με τη ΔΙΣ

από christina

“Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι πατέρες για μία ακόμη φορά να στηρίξουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας, να ξανά ενημερώσουμε και να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής”.

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας μετά την παρουσία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα και επιχειρώντας να ενημερώσει  τους Συνοδικούς αρχιερείς για το ζήτημα του εμβολιασμού και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως: “Ήταν μία κρίσιμη και χρήσιμη η σημερινή συνάντηση. Όλοι μας αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και λήψη μερικών αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των εισηγητών, των επισκεπτών μας, όσο και από την πλευρά των Μελών της Ιεράς Συνόδου μέσα στο πνεύμα, στην εργασία μας, στο έργο μας, να αγωνιστούμε, να βοηθήσουμε για το καλό του λόγου μας».

Και ο κ. Ιερώνυμος, συμπλήρωσε: «Ο κ. Υπουργός μας μίλησε για πρακτικά θέματα και για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η πανδημία. Ο κ. Καθηγητής μας μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητός του σαν ειδικός. Έγιναν ερωτωαπαντήσεις, δόθηκαν πολλά ερωτήματα, ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις. Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας τόσο τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου όσο και οι επισκέπτες μας θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζετει αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε και η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατερικό με μόνο κίνητρο η αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων, των προβλημάτων που μας παρουσιάζει η πανδημία, τα οποία όπως ακούμε, βλέπουμε, είναι σχεδόν απροσδιόριστα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ