Αρχική » Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Αγία Μαρίνα στην Άνδρο

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Αγία Μαρίνα στην Άνδρο

από christina

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον Μοναστηριακό Μετόχιο της Αγίας Μαρίνης, στην περιοχή «Γίδες» της Άνδρου, υπό τη σκέπη δύο αιωνόβιων και πολύκλαδων πλατάνων, με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής, της Ηγουμενεύουσας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας και της Μοναχής Παναρέτης και την παρουσία του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Γιαννίση και πολλων πιστών, Ανδρίων και παραθεριστών, παρισταμένων με τάξη και τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ , μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλοι οι Ναοί της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο, που εορτάζουν σήμερα, είτε λαμπροί, είτε ταπεινοί, με κορυφαίο το Καθολικό της ομωνύμου Ιεράς Μονής είναι χειροποίητοι, έργα ανθρώπων…Ο μικρος αυτός Ναός, όμως, υπό τη σκέπη των κλαδιών των πλατάνων, που τον αγκαλιάζουν είναι αχειροποίητος, έργο Θεού, που συμβολίζει τον πολύκλαδο και πολύδενδρο χαρακτήρα της ζωής μας, που ξεκινά από τις ρίζες και σταδιακά απλώνεται σε διάφορες κατευθύνσεις, όπως ακριβώς η ζωή της Αγίας Μαρίνας, η οποία με άλλες προοπτικές ξεκίνησε, αλλά τελικά επέλεξε το δρόμο του μαρτυρίου για την αγάπη του Χριστού, σε εποχή, κατά την οποία το δέντρο της Εκκλησίας προσπαθούσε να ριζώσει και χρειαζόταν εργάτες πολλούς να το καλλιεργήσουν και με το αίμα τους να το ποτίσουν..»
Ευχαρίστησε, τέλος, τους εκκλησιασθέντες, τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με την πίστη και την υπομονή της Αγίας Μαρίνης και τους ευχήθηκε για το θέρος.
Αύριο το πρωί, ο κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ