Αρχική » Η Μητρόπολη Γόρτυνος τίμησε την Αγία Μαρίνα

Η Μητρόπολη Γόρτυνος τίμησε την Αγία Μαρίνα

από christina

Mετά την χθεσινή πένθιμη ακολουθία κηδείας του σεβαστού και πολυετούς γέροντος Νικολάου Μακρή εις Λεοντάριο και τις διάφορες ποιμαντικές συναντήσεις της χθεσινής απογευματινής ημέρας και εσπέρας, ο Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας, την σημερινή ημέρα μετέβη από νυκτός εις το Καλονέρι Γορτυνίας, όπου ελειτούργησε και εκήρυξε εις τον εκεί εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, συλλειτουργών μετ᾽ άλλων ιερέων άλλων ενοριών.

Περιληπτικώς στο κήρυγμά του ομίλησε και τόνισε περί της αγνώστου εκείνης τροφού γυναικός, η οποία ανέλαβε την διαπαιδαγώγηση της δεκαετούς Μαρίνας, μετά τον θάνατο των γονέων της.

Η γυναίκα αυτή ήταν χριστιανή, κρυπτοχριστιανή, και ομιλούσε με έντεχνο και πρέποντα τρόπο στην μικρή Μαρίνα, αλλά τρόπο εμπνεόμενο από την Χάρη του Θεού, διά τούτο και είχε πολλή επιτυχία στην προσφορά της επί της μικρής Μαρίνας.

Την έκανε να αγαπήσει θερμά τον Χριστό και όταν ο άρχοντας Ολύμβιος εγνώρισε καλά ότι η Μαρίνα είναι χριστιανή, βάλθηκε να την μεταπείσει.

Αλλά η νεαρή αυτή χριστιανή κοπέλα δεν κάμφθηκε, ούτε από τις κολακείες, ούτε από τα φρικτά βασανιστήρια αυτού και των άλλων ειδωλολατρών αρχόντων, οι οποίοι επέμειναν γι᾽ αυτήν στο να μετάσχει σε κάποια δική τους εορτή.

Αποτεινόμενος δε ο ομιλητής προς προς τους ακροατές συνέστησε σε αυτούς έτσι να ομιλούν και αυτοί στα παιδιά τους, ώστε να τα κάνουν να πιστεύουν και να ομολογούν δυνατά τον Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό μας, και τίποτε να μην τα κάνει να Τον αρνηθούν και να Τον προδώσουν.

Στην συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος, π. Ιάκωβος, ο οποίος τον συνόδευε, ανέγνωσε με το εβδομαδιαίο μικρό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, άλλου περιεχομένου το κήρυγμα αυτό, αυτό το κήρυγμα που εκδίδει κάθε εβδομάδα και διανέμεται έπειτα στους χριστιανούς, για να δοθεί και αλλού.

Το περιεχόμενο του φυλλαδίου αυτού σήμερα ήταν περί προσευχής, έστω και ολιγολέπτου, ως αναγκαίας, για την θερμή μας σχέση με τον Θεό, και για την υπακοή στην Εκκλησία μας προς τις εντολές που δίνει Αυτή σε όλα, και σχετικά με το θέμα του κορωνοιού και του εμβολίου μας δι᾽ αυτόν.

Αναφέρουμε ομοίως ότι κατά την σημερινή θ. Λειτουργία ο κ. Ιερεμίας έκανε αναγνώστη το προ τριάντα και πλέον ετών πνευματικό του τέκνο, ευσεβή χριστιανό Μιχαήλ Τσιέρη, μελετητή των ιερών κειμένων της Εκκλησίας μας και βοηθό του Μητροπολίτη σε διάφορες πνευματικές του ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ