Αρχική » Ένταση στο Επισκοπείο της Πάτρας

Ένταση στο Επισκοπείο της Πάτρας

από christina

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο Επισκοπείο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου με τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής Γιώργο Μπάρλο.

Οι δύο άνδρες, συναντήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής με φορείς της περιοχής, με τους οποίους συζητά το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Μητροπολίτης απάντησε στον κ. Μπάρλο πως θα εξετασθεί το αίτημά του σε δεύτερο χρόνο καθώς δεν μπορούν να δοθούν άμεσα χρήματα από τη Μητρόπολη.

Οι τόνοι κάποια στιγμή οξύνθηκαν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Μπάρλος επιτέθηκε λεκτικά στον Μητροπολίτη με αποτέλεσμα στενός συνεργάτης του κ.κ. Χρυσόστομου να ανησυχήσει και να καλέσει την αστυνομία.

Ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ βρέθηκε άμεσα στο Επισκοπείο και προχώρησε στην προσαγωγή του μεγάλου άνδρα της κοκκινόμαυρης ΠΑΕ.

Ο κ. Μπάρλος μταφέρθηκε στο Β΄Αστυνομικό τμήμα, οπού κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο κκ. Χρυσόστομος δεν κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Μπάρλος.

“Οξύνθηκαν οι τόνοι, δεν πειράζει. Δεν θέλω να τιμωρηθεί κανένας, εγώ είμαι πατέρας όλων” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο thebest.

“Καμία ένταση, κανένας διαξιφισμός”

Σε γραπτή δήλωση στην οποία ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε συμβάν με τον Μητροπολίτη προέβη ο δικηγόρος του Γιώργου Μπάρλου, κ. Κώστας Κρεμμύδας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ο σεβασμός του εντολέα μου προς την Εκκλησία όπως αυτή εκφράζεται και εκπροσωπείται, είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος και σε καμία περίπτωση δεν θα του επέτρεπε να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά ή διαπληκτισμό με τους εκπροσώπους της, πολλώ δε μάλλον με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών.

Είναι ηλίου φαεινώτερον ότι καμία ένταση και κανένας διαξιφισμός δεν υπήρξε ανάμεσά τους και καμία ποινικά κολάσιμη πράξη, άλλως πράξη που να δικαιολογεί αστυνομική παρέμβαση, δεν έλαβε χώρα, ούτε φυσικά κρατήθηκε ο εντολέας μου.


Πηγή: thebest.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ