Αρχική » Μητρόπολη Φθιώτιδος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις

από christina

Με επιτυχία και με την παρουσία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκαν η 26η και η 27η επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η 26η επετειακή εκδήλωση της  Μητροπόλεως με θέμα: «Ο Αγώνας των Επαναστατημένων Ελλήνων στη θάλασσα» πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην ομώνυμη παραθαλάσσιο πόλη της Λοκρίδος και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πελασγία πραγματοποιήθηκε  η 27η κατά σειρά επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Προετοιμάζοντας την μεγάλη Επανάσταση».

Οι εν λόγω εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και θα προβληθούν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. η 26η επετειακή εκδήλωση και την Κυριακή 25 Ιουλίου μετά την μετάδοση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Ναό της Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας στις 11:00 π.μ. η 27η επετειακή εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις αυτές  θα προβληθούν και από το επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται με την 28η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Φιλελληνισμός. Φιλελληνικές κινήσεις στην Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας, την 29η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η χάραξη των συνόρων του απελευθερωμένου Ελληνικού Κράτους» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού και τέλος με την 30η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Ολοκαυτώματα θυσίας στο βωμό της Ελευθερίας» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στην Εκκάρα Δομοκού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ