Αρχική » Ο Επίσκοπος Κεράμων στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας

Ο Επίσκοπος Κεράμων στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας

από christina

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Καναδά τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 (Ε’ Ματθ.) η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος ξεκίνησε την εκκλησιαστική του διακονία ως διάκονος του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου της Ν. Ιωνίας κυρού Τιμοθέου και στη συνέχεια Ιεροκήρυκας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων.

Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε με θερμά λόγια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιος Αρβανίτης, μεταφέροντάς του τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.  

Ο π. Επιφάνιος εξέφρασε την χαρά του ιερού κλήρου και του πιστού λαού για την σημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας και  με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους  από την είς Επίσκοπον χειροτονία του κ. Βαρθολομαίου, του προσέφερε ως ευλογία την εικόνα του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την φιλοξενία και στη συνέχεια απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε την αναγκαιότητα της υπακοής των πιστών προς την Αγία μας Εκκλησία.

keramon nea ionia 1

keramon nea ionia 1

keramon nea ionia 1

keramon nea ionia 1

keramon nea ionia 1

keramon nea ionia 1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ