Αρχική » Εορτή Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Μητροπολιτικού Μεγάρου Νέας Ιωνίας

Εορτή Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Μητροπολιτικού Μεγάρου Νέας Ιωνίας

από christina

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Ευλαβικά και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προσήλθαν οι πιστοί για να καταθέσουν τον σεβασμό τους προς την λαοφιλή Αγία Παρασκευή και να προσκυνήσουν τόσο την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό της, όσο και την Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος που φυλάσσεται τις ημέρες αυτές στο Ιερό Παρεκκλήσιο προς βοήθεια, ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο κ Γαβριήλ αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Γαλ. γ΄ 23 – δ΄, 5), επισημαίνοντας ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί τον κανόνα της Εκκλησίας και το ζωντανό πρότυπο εφαρμογής του Ευαγγελικού λόγου, ευχόμενος η χάρη της να ανοίξει τους νοητούς οφθαλμούς του καθενός από εμάς και να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθως θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ