Αρχική » Η Μητρόπολη Θηβών τίμησε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμονα

Η Μητρόπολη Θηβών τίμησε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμονα

από christina

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας χοροστάτησε και ιερούργησε κατά το εορταστικό τριήμερο που διανύσαμε ως ακολούθως:

Το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ναό της Αγίας Παρασκευής Τσουκαλάδων. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου ο Μητροπολίτης  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Αυγέρος. Στο τέλος ο κ. Γεώργιος  στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή και ευχήθηκε οι πρεσβείες Της προς τον Θεό για όλους να είναι πολλές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πανάκτου. Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Γεώργιος όπως κάθε χρόνο, τέλεσε τον Εσπερινό για την εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Λάκκας, που βρίσκεται στον ελαιώνα της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Ι.Μονής Αγ. Νικολάου Καμπιών και Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και π. Σεραφείμ Παυλίδη και τους Πατέρες της Μονής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ