Για άλλη μια φορά ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της χώρας, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., και ο πρόεδρός του και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο στέκοντας στο πλευρό συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ΠΑΕ έχοντας έντονο το αίσθημα της προσφοράς, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία γνωστοποιεί ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα παρέχουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες μερίδες φρέσκο φαγητό σε όλους τους πρόσφυγες που έχουν βρει "καταφύγιο" στο λιμάνι του Πειραιά, ερχόμενοι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά ως έχει η ανακοίνωση των Πειραιωτών:

"Με εντολή του ηγέτη μας, Βαγγέλη Μαρινάκη, οι κουζίνες του γηπέδου "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα μαγειρεύουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες ζεστό φαγητό, που θα προσφέρεται στο λιμάνι του Πειραιά στους συνανθρώπους μας, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και από τις ζωές τους.

Ξεκινάμε το απόγευμα στις 18:30 στην πύλη Ε2 του λιμανιού, στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί.

Ο Ολυμπιακός δίνει το παρών με πράξεις, όχι με λόγια...".

Αναμφίβολα, μια σημαντική πρωτοβουλία από τον κ. Μαρινάκη εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός απουσιάζει και οι Δήμοι μαζί με Μ.Κ.Ο. και εθελοντές παλεύουν μόνοι τους για να απαλύνουν - όσο γίνεται - τον πόνο χιλιάδων Σύρων προσφύγων που δραπέτευσαν από τη δίνη του πολέμου.

Ο Ολυμπιακός και εν γένει οι Πειραιώτες δεν ξεχνούν το δράμα του ξεριζωμένου πρόσφυγα, δεδομένου ότι είναι ακόμα νωπές οι μνήμες όσων Ελλήνων - και μετέπειτα αρκετών Πειραιωτών - εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες...