Η Μητρόπολη Δημητριάδος θυ αποδεχθεί και για λίγες ημέρες θα φλοξενήσει τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Ακολουθεί Ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Εξαιρετική ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Τα Ιερά Λείψανα, που φυλάσσονται στην Μητρόπολη Αργολίδος, θα μεταφέρει την Δευτέρα 2/8, στις 7μ.μ. στον Ναό, οΜητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου θα τα υποδεχτούν ο Ιερός Κλήρος και ο λαός της ενορίας. Θα ακολουθήσουν ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως το απόγευμα της Κυριακής 8/8, οπότε και θα αναχωρήσουν από την πόλη μας, μετά την ακολουθία της Παρακλήσεως. Κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους, θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο αναλυτικώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr