Αρχική » Ο Γέρων Χαλκηδόνος στο Άγιον Όρος

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στο Άγιον Όρος

από christina

Στην Αθωνική Πολιτεία μετέβη ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, όπου προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη αναμνήσει της πυρφόρου αναβάσεως εις ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Το πρωί της Κυριακής (1-8-2021) προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ι. Μονής Παντοκράτορος πλαισιωμένος από τον οικείο Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ, τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο και πολλούς ιερομονάχους του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Αλέξιος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την παρουσία του και την αγάπη του για τον μοναχισμό του Άθωνος.

Στην αντιφώνησή του ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε την ευλογία του  Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή υπομονή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου μετέφερε ο Υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης μετέβη στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου προεξήρχε της εγκατάστασης του νέου Δικαίου π. Φιλήμονος και της ιεράς αγρυπνίας που ακολούθησε.

 

  

       

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ