Αρχική » Θεία Λειτουργία της Μεταμορφώσεως στη Μονή Οσίου Δαβίδ, στην Εύβοια

Θεία Λειτουργία της Μεταμορφώσεως στη Μονή Οσίου Δαβίδ, στην Εύβοια

από christina

Του Αναστασίου Μαρίνη

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021, στη Μονή του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, καθώς το Καθολικό της Μονής τιμάται επ᾿ ονόματι της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτηρος Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μάλιστα, μετέτρεψε το ποιμαντικό του πρόγραμμα και φρόντισε να έλθει να λειτουργήσει στη Μονή του Οσίου Δαυίδ, η οποία, ως γνωστόν, προχθές, Τετάρτη 04 Αυγούστου, η πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή, στην κυριολεξία, άγγιξε τη Μονή, αναγκάζοντας την αδελφότητα να εκκενώσει το μοναστήρι, μετά και τις εντολές των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας, παίρνοντας μαζί τους και τα ιερά λείψανα.

Όλοι όσοι ήταν παρόντες στο μοναστήρι κατά τις δύσκολες ώρες της πύρινης καταστροφής, έκαναν λόγο για ζωντανή παρέμβαση της Παναγίας και των Αγίων Προστατών της Μονής, Οσίου Δαβίδ του Γέροντος και Οσίου Ιακώβου του Νέου, καθώς την τελευταία στιγμή, ως διασώζουν, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και η Μονή σώθηκε από βέβαιη καταστροφή.

Εχθές, Πέμπτη 5 Αυγούστου, προεόρτια της Μεταμόρφωσης του Χριστού, η αδελφότητα με τον Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ επέστρεψαν στη Μονή, κάνοντας μικρή λιτανεία με εικόνες και λείψανα των Αγίων Προστατών της Μονής, ευχαριστώντας τον Θεό και τους Αγίους για τη διάσωση του μοναστηριού.

Δείτε εδώ τη σημερινή Θ. Λειτουργία: 6/8/2021 Ἱερά Πανήγυρις τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ – YouTube

Διαβάστε ακόμη: 

Σώθηκε από τη φωτιά η Μονή του Οσίου Δαυίδ, στην Εύβοια – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

Επέστρεψαν στη Μονή του Οσίου Δαβίδ οι Μοναχοί με τα λείψανα – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ